Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Brugge

25 november t/m 8 januari 2023

Geniet extra lang van de kerstsferen op de kerstmarkt van Brugge, tot en met 8 januari in het nieuwe jaar. In het knusse centrum van België met smalle steegjes en vol Middeleeuwse gebouwen kom je volledig in de kerstsfeer. De intieme binnenstad is een magische stad om te zien en dan met name tijdens deze periode. Maar liefst 13 lichtinstallaties zorgen voor een warm gevoel tijdens de kerstmarkt, die ook wel Winter Glow wordt genoemd.

 

Wist je dat… de kerstmarkt in Brugge wordt gezien als de lichtjesbelevingswandeling? Vandaar de naam Winter Glow. Dit jaar heeft de lichtjesbelevingswandeling als thema: Awakening.

Kenmerken kerstmarkt Brugge

Je loopt door de smalle straatjes onder de vele lichtjes door een geur van dennenbomen en warme wafels en chocolademelk. Om vanbinnen helemaal warm van te worden. De kerstmarkt in Brugge is uitgebreid met een schaatspiste die drijft op een meer, Minnewater. Je kunt hier niet zomaar voorbij lopen. De schaatspiste is versierd met honderden twinkelende lichtjes.

Natuurlijk zijn er tal van kerstkraampjes die uitpuilen van de kerstcadeautjes, hapjes en drankjes waar je kunt vertoeven. Vergeet ook niet de bekende Winterbar te bezoeken voor het echte ultieme kerstgevoel. Je vindt hier niet alleen hapjes en drankjes die te maken hebben met kerst, maar ook met oud & nieuw.

Als je in Brugge bent, vergeet dan niet het bekende chocolademuseum te bezoeken, waar de grootste en beste pralinewinkel staat, Pralinette. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Brugge kun een bezoek brengen aan de Lace museum. En dat is bijzonder, want Brugge schijnt erg belangrijk te zijn geweest in de late Middeleeuwen.

 

Afstand Brugge vanaf Utrecht
216 km
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Brugge plaats?

Markt, 8000 Brugge

Parkeermogelijkheden

Andere kerstmarkten in België

Winterpret in Brussel, oftewel de kerstmarkt in Brussel is geopend vanaf 25 november. Geniet van de vele kerstchalets, kermisattracties en Winter Pop.
De Gentse Winterfeesten bezoeken? De kerstmarkt van Gent is een van de meest bezochte kerstmarkt in Vlaanderen. Ontdek waarom!
De kersmarkt in Luik wordt gezien als een echt kerstdorp genaamd village de Noël de Liège en trekt jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers.