Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Brussel

25 november t/m 1 januari 2023

Vanaf 25 november is het weer zover, dan gaat niet alleen de kerstmarkt van start in Brussel, maar ook Winterpret. Wie Brussel nog niet kent, moet zeker overwegen deze stad te bezoeken tijdens de eindejaarsfeesten. De prachtige stad is oud en heeft een historisch centrum. Laat daar nou net de Brusselse kerstmarkt beginnen! De kerstmarkt in Brussel is de grootste van het land met maar liefst 240 kerstchalets die sfeer geven aan de oude straten en pleinen. De kerstchalets staan vol met leuke kerstdecoraties, maar ook heerlijke hapjes, waaronder een glaasje Glühwein.

 

Wist je dat… de Brusselse kerstmarkt niet alleen uit de markt en Winterpret bestaat, maar ook Winter Pop? Een weekend lang een vrolijke sfeer van Winterpret met concerten, fanfares, dans, zangkoren en nog veel meer.

Kenmerken kerstmarkt Brussel

Het hele centrum van Brussel staat boordevol rode en groene lichtjes. Hierbij kan een prachtige kerstboom natuurlijk niet missen. Deze kerstboom staat op de Grote Markt. De grote panden op alle pleinen rondom het centrum zijn schitterend verlicht. Prachtig om te zien tijdens een wandeling door de stad.

Bij Winterpret hoort natuurlijk schaatsen. Op het Muntplein is in deze periode een ijsbaan neergezet, leuk voor de kinderen terwijl jij aan de glühwein en lekkere hapjes gaat. Of je schaatst natuurlijk gewoon een rondje mee.

Naast de kerstchalets, schaatsbaan en de prachtige kerstboom zijn er ook nog kermisattracties. De echte eyecatcher van deze kermis is het reuzenrad met maar liefst 18.000 lichtjes. Die zie je wel van een afstandje dus. Vanuit dit reuzenrad zie je de hele stad Brussel, vol met gezellige lichtjes.

Afstand Brussel vanaf Utrecht
176 km
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Brussel plaats?

De Grote Markt in Brussel en rond de Beurs, het Muntplein, het Sint-Katelijneplein en de Marché aux Poissons

Parkeermogelijkheden

Andere kerstmarkten in België

De kerstmarkt in Brugge wordt ook wel Winter Glow genoemd door de wandeling door de vele lichtjes. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Ontdek meer.
De Gentse Winterfeesten bezoeken? De kerstmarkt van Gent is een van de meest bezochte kerstmarkt in Vlaanderen. Ontdek waarom!
De kersmarkt in Luik wordt gezien als een echt kerstdorp genaamd village de Noël de Liège en trekt jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers.