Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Gent

8 december t/m 31 december

Vanaf 8 december is het weer zover. De kerstmarkt van Gent draait meer dan 3 weken lang en behoort tot de Gentse Winterfeesten. Wandel tussen de sparren en de dennen door en bekijk de gezellige kerstkraampjes. De stad Gent is warm, zelfs tijdens de koudste periode van het jaar. De Gentse Winterfeesten trekken jaarlijks maar liefst 2,5 miljoen bezoekers en is hiermee de meest bezochte kerstmarkt in Vlaanderen. Niet helemaal zonder reden door de Middeleeuwse sferen en de houten kerstkraampjes vol lekkere hapjes en drankjes en andere hebbedingetjes.

 

Wist je dat… de grootste rolschaatspiste van België op de Gentse kerstmarkt staat? Rolschaatsen maar….

Kenmerken kerstmarkt Gent

De kerstmarkt in Gent is geopend tot de laatste dag van het jaar, 31 december. Je hebt dus de tijd om zelfs na kerst nog extra lang te proeven van de kerstsferen. De kerstmarkt bestaat uit 150 verschillende houten kerstkraampjes. Deze zijn gevuld met heerlijke hapjes en drankjes, maar ook met authentieke ambachten.

Door het historische centrum van Gent en de Middeleeuwse sferen voelt de stad erg warm aan tijdens de winter. De rolschaatspiste van maar liefst 400 m² groot is een bewuste keuze van Gent, doordat de stad hier ieder jaar weer 24.000 kWh aan elektriciteit bespaart. Hierdoor is de Gentse kerstmarkt in een klap een stuk duurzamer.

Afstand Gent vanaf Utrecht
185 km
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Gent plaats?

Sint-Baafsplein, 9000 Gent

Parkeermogelijkheden

Andere kerstmarkten in België

Winterpret in Brussel, oftewel de kerstmarkt in Brussel is geopend vanaf 25 november. Geniet van de vele kerstchalets, kermisattracties en Winter Pop.
De kerstmarkt in Brugge wordt ook wel Winter Glow genoemd door de wandeling door de vele lichtjes. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Ontdek meer.
De kersmarkt in Luik wordt gezien als een echt kerstdorp genaamd village de Noël de Liège en trekt jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers.