Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Luik

25 november t/m 30 december

Over de grens bij Maastricht vind je Luik, een Franstalige stad met ca. 500.000 inwoners. Ieder jaar vindt het village de Noël de Liège plaats, oftewel het kerstdorp van Luik. Deze kerstmarkt trekt jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers en dat is niet zonder reden: met meer dan 200 kraampjes kun je hier helemaal in kerstsferen komen.

 

Wist je dat: Luik ook de Cité Ardente heet, vertaald de ‘vurige stad’? Deze naam komt voort uit de 15e eeuw, toen de Bourgondiër Karel de Stoute, de stad in vuur en vlam zette en de Luikenaren onverzettelijk waren.

Kenmerken kerstmarkt Luik

De kerstmarkt van Luik is dit jaar tot en met 30 december open zodat je ook na de officiële kerstdagen nog kunt nagenieten van Kerstmis. De kerstmarkt bestaat ondertussen al bijna 30 jaar en staat bol van leuke tradities met onder andere kerstkoren en kunstenaars.

Met meer dan 200 kerstkraampjes zijn er genoeg kerstartikelen, van glas geblazen kerstballen tot kerstbeeldjes en warme winterkleding. Niet te vergeten zijn er natuurlijk ook versgebakken Luikse wafels aanwezig, een echte Belgische lekkernij!

Wil je nog wat avontuurlijks doen, dan is er een dertig meter hoog reuzenrad te vinden op de l’espace Tivoli en kan je voor een paar euro een ritje maken. Heb je last van hoogtevrees? Dan is er ook nog een schaatsbaan van 540 m2 gelegen op het Kathedraalplein én een Rodelbaan op de Place Saint-Lambert!

Afstand Luik vanaf Utrecht
208 km
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Luik plaats?

Place du Marché, 4000 Liège (Luik)

Parkeermogelijkheden

Andere kerstmarkten in België

Winterpret in Brussel, oftewel de kerstmarkt in Brussel is geopend vanaf 25 november. Geniet van de vele kerstchalets, kermisattracties en Winter Pop.
De kerstmarkt in Brugge wordt ook wel Winter Glow genoemd door de wandeling door de vele lichtjes. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Ontdek meer.
De Gentse Winterfeesten bezoeken? De kerstmarkt van Gent is een van de meest bezochte kerstmarkt in Vlaanderen. Ontdek waarom!