Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Monschau

25 november t/m 18 december 2022

Monschau is heel het jaar een leuke bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. Wie aan het einde van november komt, kent het plaatsje niet meer terug: tijdens de kerstmarkt van Monschau verandert het pittoreske stadje aan de rand van de Eifel in een waar kerstfeest. De leuke middeleeuwse straatjes en pleintjes waar je in de zomer veel fietsen en vakantiegangers hebt, transformeert door de vele leuke en gezellige kerstkraampjes.

 

Wist je dat..? Monschau slechts 12.000 inwoners heeft en dat er tijdens de kerstmarkt tijdelijk vele duizenden meer zijn?

Kenmerken kerstmarkt Monschau

Monschau is een pittoresk plaatsje en heeft de kerstmarkt met name geconcentreerd rond het marktplein en de Rurbrug. Als je honderden kraampjes zoekt op verschillende pleinen, dan is de kerstmarkt van Keulen of de kerstmarkt van Düsseldorf wellicht een beter idee. Zoek je een gemoedelijke sfeer, gezelligheid en historie, dan is Monschau echt iets voor jou.

Monschau ligt dichtbij de Nederlandse grens en ook de weg naar Monschau toe is een ware traktatie: je gaat door leuke kronkelende bergweggetjes waardoor je je even helemaal op vakantie waant. En dat slechts op slechts een klein uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens! Wil je de pittoreske sfeer van de kerstmarkt van Monschau en toch een grotere kerstmarkt beleven? De kerstmarkt van Aken is op slechts 45 minuten afstand van Monschau en je zou beide markten in één tripje kunnen combineren.

Afstand Monschau vanaf Utrecht
234 km
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Monschau plaats?

De kerstmarkt met vele kraampjes staan op de Rurbrug, het marktplein, in de Austraße en achter het Auklooster.

Parkeermogelijkheden

Rondom de Altstad zijn verschillende gemarkeerde parkeerplaatsen voor mensen die met de auto komen. Zo kan je bijvoorbeeld parkeren in:

Parkeergarage Seidenfabrik
– 87 plaatsen, per begonnen uur 2,00 €, per dag maximaal 7,00 €

Parkeerterrein Burgau
– 326 plaatsen, per begonnen uur 2,00 €, per dag maximaal 7,00 €

Bereikbaarheid kerstmarkt Monschau

Vanuit Nederland is de kerstmarkt in Monschau prima te bereiken, vanaf Utrecht is dit namelijk een kleine 3 uur rijden. Voor een dagtrip of weekendje weg is Monschau dus een perfecte bestemming. Andere bezienswaardigheden die leuk zijn om te zien tijdens je tripje zijn bijvoorbeeld de Monschauer Glashütte en de Burcht van Monschau.

 

Parkeren kerstmarkt Monschau

Rondom de Altstad zijn verschillende gemarkeerde parkeerplaatsen voor mensen die met de auto komen. Zo kan je bijvoorbeeld parkeren in:

Parkeergarage Seidenfabrik
– 87 plaatsen, per begonnen uur 2,00 €, per dag maximaal 7,00 €

Parkeerterrein Burgau
– 326 plaatsen, per begonnen uur 2,00 €, per dag maximaal 7,00 €

Andere kerstmarkten in Duitsland

Net over de grens met Nederland vind je de gezellige kerstmarkt van Kleve. Op slechts een uurtje rijden vanaf Utrecht.
De kerstmarkt van Bonn is verdeeld over drie pleinen, namelijk: Münsterplatz, Bottlerplatz en de Friedenplatz.
Op maar liefst 7 pleinen staat de kerstmarkt van Düsseldorf met leuke kerstkraampjes, glühwein en andere lekkernijen. Plan een trip naar de kerst van Düsseldorf.