Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt Leiden

14 december t/m 23 december

De kerstmarkt van Leiden staat er dit jaar vanaf 14 december. Met bijna 90 sfeervolle kerstchalets heeft Leiden een van de knussere kerstmarkten die je kunt bezoeken. Tijdens de laatste maand van het jaar is Leiden nog betoverender dan ooit. Je vindt hier niet alleen een kerstmarkt, maar ook een drijvende ijsbaan en een gezellige kermis.

 

Wist je dat… de kerstmarkt van Leiden behoort tot de Winter Wonder Weken van Leiden. Deze weken beginnen al in november met de intocht van Sinterklaas.

 

 

Kenmerken kerstmarkt Leiden

Normaal gesproken was de kerstmarkt in Leiden een drijvende kerstmarkt, maar dit jaar verplaatst deze naar een nieuwe magische locatie. Dit jaar staat de kerstmarkt in één van de mooiste straatjes van Leiden, de Hooglandse Kerkgracht.

De kerstmarkt in Leiden moet je zeker bezoeken wanneer de lichtjes ’s avonds aangaan. Door een wandeling te maken door de mooie straten van Leiden en de kerstmarkt kom je helemaal in de kerstsferen. De sfeervolle lichtjes en kerstchalets zorgen voor een magisch gevoel.

Als je dan toch in Leiden bent, loop dan even langs de Leidse hofjes. Leiden heeft maar liefst 35 hofjes met elk een eigen verhaal. Veel van deze hofjes worden nog steeds bewoond, maar je kunt ze wel bezoeken.

Afstand Leiden vanaf Utrecht
Meer informatie
Het adres icon
Waar vindt de kerstmarkt van Leiden plaats?

Stationsweg 26, 2312 AV Leiden

Parkeermogelijkheden

Andere kerstmarkten in Nederland

Ga naar de kerstmarkt in Amstelveen voor gezellige kraampjes, warme glühwein, lekker eten en... schaatsen! Winter Village in het Stadshart van Amstelveen.
De ondergrondse kerstmarkten in de kerststad Valkenburg zijn magisch en geven je het echte kerstgevoel. Lees verder en ontdek meer over deze kerststad.