Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02
Christmas 02

Kerstpakket ideeën

Kerstmis is een tijd van het jaar waar veel mensen naar uitkijken. Het is een tijd van gezelligheid, lekker eten, cadeaus en… kerstpakketten! Veel werknemers ontvangen aan het einde van het jaar een grote doos met allerlei lekkernijen en accessoires. Ben je dit jaar op zoek naar een speciaal kerstpakket voor jouw medewerkers? Laat je inspireren door onze ideeën voor kerstpakketten.

Samenvatting Artikel

Kerstpakket ideeen feature image 01

1. Kerstpakket BBQ

Donker buiten, koud en winters weer: het ideale moment om de warmte op te zoeken met een barbecue! Maak een compleet pakket met kaas, vlees, brood, een barbecue en meer! Bekijk hier een leuk voorbeeld van een BBQ kerstpakket:

Voorbeeld BBQ kerstpakket
Bron inspiratie en afbeelding: Kerstpakketten

BBQ kerstpakket

2. Pizza party pakket

Helemaal geen zin meer in dat koude weer? Haal Italië naar je huis met het maken van je eigen pizza’s. Een zelfgemaakte pizza is het lekkerste wat er is. Je kunt zelf de grootte van de pizza bedenken en de ingrediënten zelf bepalen. Naast het maken van grote pizza’s kun je er ook voor kiezen om verschillende mini pizza’s te maken. Zo kun je allerlei rondes bedenken.

Bron inspiratie: Kerstpakketten Plaza

Kerstpakket-idee-bierbrouwen-pakket

3. Kerstpakket Bierbrouwerij

Zijn er veel bierliefhebbers in jouw bedrijf? Als liefhebber hebben ze waarschijnlijk al veel soorten geproefd. Dan hebben ze vast een grote droom: een eigen bierbrouwerij! Met een bierbrouwerij kerstpakket maak je dit voor ze mogelijk.

Dit kerstpakket bevat alles wat te maken heeft om je eigen bier te brouwen. Bij een glas bier horen ook lekkere borrelhapjes. Natuurlijk kunnen de borrelnootjes en de plakjes worst niet worden vergeten. Een ander belangrijk product die je niet kunt missen zijn de bierviltjes. Je wilt geen lelijke kringen op je tafel.

Voorbeeld bierbrouwerij kerstpakket
Bron inspiratie en afbeelding: Origineel pakket

4. Kerstpakket Wijnproeverij

Een kerstvakantie is een gelegenheid voor families en vrienden om wat quality time samen door te brengen. Eten, wijn en lachen zijn de perfecte ingrediënten voor een ontspannen en vreugdevol seizoen. Niet iedereen heeft zin om ergens naartoe te gaan, maar wil lekker thuis blijven. Hoe leuk is het om thuis een wijnproeverij te organiseren?

Een wijnproeverij kerstpakket bevat verschillende wijnen. Deze zijn er in diverse smaken, waaronder rode en witte varianten. Het biedt ook een geweldige manier om wijn te delen op kerstavond met vrienden en familieleden.

5. Kerstpakket: haardvuur

De lange zomeravonden zorgen voor gezelligheid, warmte en het borrelen met vrienden. Lekkere hapjes op tafel en veel cocktails drinken. Desondanks kun je deze sfeer ook creëren op de koude winteravonden. Met een haardvuur kerstpakket kun je zowel in de zomer als winter genieten van de gezelligheid.

Een haardvuur kerstpakket heeft verschillende borrelhapjes en dranken. Vergeet de vuurkorf niet! Deze is ideaal voor de lange avonden. Het geeft een heerlijke warmte af. Oh, en je kunt marshmallows roosteren.

6. Kerstpakket Trendy Slow cooker

Bij het koude weer horen stoofpotjes, soepen of sauzen. Vaak moeten deze gerechten lang garen. Het is is vervelend als je de hele tijd bij de pan moet blijven en niks anders in de tussentijd kunt doen. Een perfect cadeau hiervoor de een slowcooker! Zo kunnen jouw werknemers hun maaltijd klaarmaken, terwijl ze aan het werk zijn.

Kerstpakket met slowcooker
Bron inspiratie en afbeelding: Kerstpakkettenwwg

Kerstpakket slowcooker

7. Kerstpakket Alcoholvrij

Ondanks dat het krijgen van een fles wijn erg lekker is, kan dit voor sommige ook nadelig zijn. Alcohol kan een ongepast cadeau zijn. Wanneer iemand geen alcohol drinkt, kan het krijgen van zo’n cadeau onprettig aanvoelen. Mensen die geen alcohol drinken kunnen onder druk worden gezet om te gaan drinken, terwijl zij dat helemaal niet willen. Denk ook aan zwangere medewerkers, wat zou je de dames kunnen geven voor lekker drinken?

Gelukkig zijn er genoeg kerstpakketten waar dit niet is verpakt, of juist helemaal alcoholvrij: er zijn tegenwoordig diverse luxe alcoholvrije champagnes en ook alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails genoemd. Hoe leuk is het een mocktail kerstpakket aan iemand te geven die geen alcohol drink?

8. Kerstpakket Biologisch

Op zoek naar een gezonder en milieuvriendelijker alternatief, dan kun je voor een biologisch kerstpakket kiezen. Een selectie van biologische, fairtrade en veganistische lekkernijen vind je in dit pakket. Trouwens, dit pakket heeft een fruit juicer. Hiermee kun je gezonde drankjes boordevol vitamines zelf maken!

Bron inspiratie: Fitbox

9. Kerstpakket Groen op reis

Zijn jouw collega’s veel op reis voor meetings met klanten, zakelijke reizen of gaan ze gewoon vaak weekendjes weg? Ondanks dat reizen niet heel goed voor het milieu is, heeft dit unieke kerstpakket een trolley die gemaakt is van 30 gerecyclede plastic flessen! Zo ga je toch nog een beetje ‘Groen op reis’.

Bron inspiratie: Tonscheerder

10. Kerstpakket zelf samenstellen

Een andere manier om een uniek kerstpakket uit te zoeken, is het zelf samenstellen. Natuurlijk kun je jezelf laten inspireren met bovenstaande voorbeelden en tot één groot en leuk pakket komen. Deze artikelen heb je minimaal nodig om zelf een kerstpakket samen te stellen:

  • Mooie kerstdozen, deze zijn verkrijgbaar vanaf 4-5 euro per stuk. Ja, gewone witte dozen zijn voordeliger, maar kerstdozen geven veel meer wow-effect.
  • Verzenddozen (bij verzending): verstuur je mooie kerstdozen niet zo mee met PostNL, maar kies voor een degelijke verzenddoos om het kerstpakket heen. Op die manier bescherm je de mooie kerstdoos.
  • Houtwol opvulmateriaal: kies voor houtwol om het kerstpakket een mooi kerstgevoel te geven en de artikelen goed te beschermen.
  • Verzendlabels: verras je je medewerkers door ze het kerstpakket thuis te laten ontvangen? Zorg dan voor goede verzendlabels, zeker bij >25 kerstpakketten.
  • Geschenken: Kies voor leuke en/of gepersonaliseerde geschenken gericht op de persoon zelf. Een vegetariër ontvangt liever geen mooi vleespakket met barbecue. => met een kerstpakket die je zelf samenstelt heb je veel meer ruimte voor een ‘personal touch’.

 

Tip: begin al vroeg in het jaar met het samenstellen van je kerstpakketten en de benodigde materialen: dit scheelt veel geld en de levertijd is ook beter!

Meer artikelen

Kies voor een digitale kerstmarkt voor al je grote kerstaankopen of relatiegeschenken.
De wintermaanden, een periode waarbij het kerstgevoel weer naar boven komt. Het gevoel van gezelligheid en liefde.
Wist je dat we in Nederland ook gezellige kerstmarkten hebben? Bekijk de locaties.