Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstmarkt locaties in Nederland

Kerstmarkt locaties in Nederland

Samenvatting Artikel

Wanneer je het woord kerstmarkt hoort, dan denk je al snel aan de kerstmarkten in Duitsland. Niet iedereen heeft de tijd om zover te moeten reizen voor een kerstmarkt in Duitsland. Gelukkig zijn er in Nederland ook onwijs leuke kerstmarkten waar je inkopen kunt doen voor kerstcadeautjes. Benieuwd welke kerstmarkten er in Nederland zijn? Hieronder lees je de leukste kerstmarkt locaties in Nederland.

Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg ligt in het zuiden van Limburg. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijke plaats geweest voor vele veldslagen tussen Frankrijk en Nederland. Naast deze geschiedenis staat Valkenburg ook bekend om hun bekende kerstmarkt. De kerstmarkt in Valkenburg is gedurende winter een centrale feest attractie. Bezoekers komen van overal om te genieten van de vele kraampjes en festiviteiten. De kerstmarkt bestaat uit kraampjes met goederen, zoals glühwein en chocolade, maar ook seizoensgebonden producten zoals handgemaakte decoraties en kleding. Een uitstekende plek om naartoe te gaan als je unieke cadeaus wilt kopen.

Het is ook mogelijk om verschillende activiteiten uit te proberen, zoals stoel sleeën of een aantal van de liveshows op het stadsplein te bezoeken. Een andere leuke activiteit die je kunt doen tijdens deze periode is het bezoeken van de grotten of het genieten van de kerstparade. Nog een andere optie is de Route d’Amuse. Je loopt van restaurant naar restaurant, waar ze subtiele amuses serveren. Het is een leuke manier om te genieten van de stad Valkenburg en de omringende natuur.

Kerstmarkt Dordrecht

Dordrecht ligt in de provincie Zuid-Holland. De kerstmarkt in Dordrecht is gelegen in de historische binnenstad van Dordrecht. Het is een jaarlijks evenement dat veel mensen uit heel Nederland trekt. De markt biedt verschillende activiteiten, zoals een kerstcircus, de winkel van de kerstman en een draaimolen. Er zijn verschillende marktkraampjes met diverse soorten goederen.

Naast de kraampjes waar je kunt shoppen en de verschillende activiteiten heeft de kerstmarkt in Dordrecht entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de Christmas sing-a-long. In de hele stad staan sfeervolle muziekpodia en ‘muzikale hotspots’ waar alle bekende kerstliedjes te horen zijn.

Kerstmarkt Deventer

Deventer is een stad in de provincie Overijssel. De kerstmarkt in Deventer is een van de grootste en mooiste van heel Europa. Jaarlijks verwelkomt de kerstmarkt in Deventer honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Deventer trekt veel internationale bezoekers en mensen die met hun gezin naar de kerstmarkt komen. Het is een van de beste plekken om te zijn tijdens deze feestelijke tijd. Daarnaast zijn er veel activiteiten om te doen.

Zo zijn er diverse kraampjes met streekproducten en zijn er producten te koop die gemaakt zijn door kunstenaars uit het hele land. Elke week biedt een andere look en feel en nieuwe beleving voor bezoekers. Ook is er op elke hoek van Deventer een breed aanbod aan entertainment met live optredens, muzikanten, goochelaars en meer!

Kerstmarkt Groningen

Groningen ligt in het noorden van Nederland. De kerstmarkt in Groningen vindt plaats op het populaire Janskerkhof, een plein dat in de zomer meestal vol staat met mensen. Onder de lokale bevolking en toeristen is de kerstmarkt van Groningen een favoriet, dit komt vanwege de rijke traditie, authenticiteit en schoonheid.

De kerstmarkt in Groningen is echt beroemd om zijn smakelijke Nederlandse gerechten – zoals oliebollen (Hollandse donuts), stroopwafels (met karamel gevulde wafelkoekjes) of kroketten met ui en kaas (gebakken aardappelkroketten met kaas). Er zijn ook traditionele Duitse lekkernijen zoals braadworst en curryworst. Er zijn ook veel cadeauwinkels, souvenirs, geroosterde noten en kastanjes, warme wijn, glühwein en bier. Natuurlijk kun je de kerstliederen en live muziek niet vergeten.

Kerstmarkt Leiden

Leiden ligt net als Dordrecht in de provincie Zuid-Holland. De kerstmarkt van Leiden mag je tijdens de feestdagen niet missen. Op dat moment is het de perfecte gelegenheid om door het historische centrum te ontdekken en langs de Oude Rijn te wandelen. Bovendien kun je even ontsnappen aan de chaos van de stad.

Geniet van quality time met je vrienden, familie of gewoon alleen, tijdens het bezoeken van de Kerstmarkt in Leiden. De Kerstmarkt van Leiden biedt veel activiteiten. Zo is het mogelijk om met z’n alle te schaatsen op de schaatsbaan, een bezoek te brengen aan de kermis of te genieten van de lekkerste streekgerechten. Bovendien mag je de versierde kerstboom en de lichtjes in de avond zeker niet missen!

Kerstmarkt Amstelveen

Amstelveen ligt in de provincie Noord-Holland. De kerstmarkt in Amstelveen is een van de grote trekpleisters van Amstelveen, met circa 270 kramen en 60.000 bezoekers per jaar. Tijdens de kerstperiode is het mogelijk om te genieten van de kerstsfeer op de kerstmarkt in Amstelveen. Wil je even opwarmen? Warm jezelf op in het overdekte winkelcentrum van Amstelveen.

De kerstmarkt in Amstelveen biedt tal van eet- en drinkkraampjes waar je kunt genieten van een broodje kalkoen of ham, terwijl je even pauzeert van al dat winkelen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten die worden georganiseerd. Zo zijn er verschillende competities waar je aan kunt mee doen. Er is ook een mogelijkheid om te disco-schaatsen of ijsprinsessen te ontmoeten.

Het is zeker de moeite waard om een van deze kerstmarkten te bezoeken! Wil je toch je kerstinkopen op een andere kerstmarkt doen of vind je de kerstmarkten in Duitsland net te ver om naartoe te reizen? Dan zijn deze Kerstmarkten in België ook zeker de moeite waard.

Recente blog artikelen