Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

De gezelligste kerstmarkten in België

De gezelligste kerstmarkten in Belgie

Samenvatting Artikel

België staat bekend om de chocolade, bier, de Ardennen en niet te vergeten de Vlaamse Frieten. Daarnaast heeft België verschillende gezellige kerstmarkten. Deze Belgische kerstmarkten staan bekend om traditie en gezelligheid. Heb jij je wel eens afgevraagd welke steden in België de gezelligste kerstmarkten heeft? Wij hebben dit voor jou uitgezocht.

Kerstmarkt Brugge

Wanneer je in België bent moet je zeker een bezoek brengen aan de stad Brugge. Brugge staat bekend om zijn prachtige architectuur en chocolade, maar ook om de kerstmarkten. De kerstmarkt in Brugge wordt omringd door de oude middeleeuwse gebouwen en het belfort van de stad. In deze tijd van het jaar is het de moeite waard om deze magische plek te bezoeken om te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van een typisch Belgische kerst.

Er zijn namelijk veel dingen die de kerstmarkt in Brugge zo leuk maken om te bezoeken. Ten eerste zijn de kraampjes traditioneler dan de gemiddelde markt die op de meeste plaatsen in de wereld te vinden is en is het mogelijk speelgoed en andere geschenken te vinden die traditioneel Belgisch zijn. De kraampjes zijn door de hele stad opgesteld en verkopen allerlei goederen, van wafels tot kaarsen en nog veel meer. Het is ook een zeer feestelijke sfeer met veel lichtjes in de bomen en traditionele Belgische muziek op de achtergrond waar bezoekers van kunnen genieten terwijl ze door de stad lopen.

Kerstmarkt Luik

Luik is zowel een provincie als stad in België. De kerstmarkt van Luik bevindt zich op de Place Saint Lambert en is een zeer populair en beroemd evenement. Je moet deze kerstmarkt hebben gezien, of je Luik nu zakelijk bezoekt of in je vrije tijd. De Luikse kerstmarkt is gericht op de traditionele Belgische kersttradities met een grote verscheidenheid aan eetstalletjes, ambachten, zelfgemaakte producten en decoraties.

Op deze markt vind je typisch Belgische producten zoals chocolaatjes, wafels en bier. Je kunt er ook kleding, boeken, accessoires en kleding voor dieren vinden. Als je op zoek bent naar souvenirs, dan is dit de perfecte plek om ze te vinden. Daarnaast biedt de kerstmarkt in Luik ook diverse activiteiten. Zo vind je op het Kathedraalplein een schaatsbaan die volledig overdekt is. Op de Place Saint Lambert staat ook een andere attractie, namelijk de grote rodelbaan.

Kerstmarkt Gent

Gent is een verborgen juweeltje in België met zijn historische bezienswaardigheden en prachtige landschappen. De kerstmarkt in Gent staat ook wel bekend als het Winter Village Festival en vindt plaats op het historische marktplein. De kerstmarkt in Gent is een feestelijke markt met unieke en ambachtelijke producten. De kerstmarkt in Gent biedt geschenken, decoraties en etenswaren van over de hele wereld, maar staat ook bekend om zijn Belgische specialiteiten. De sfeer in dit dorp is er een die ervoor zorgt dat je de hele markt wilt kopen!

Een traditie op deze markt is om rond te gaan op zoek naar dat perfecte kerstcadeau, maar er zijn ook enkele leuke attracties op het terrein, zoals een reuzenrad en een ijsbaan. Een van de belangrijkste dingen die je tijdens dit evenement kunt doen, is een dampende kop glühwein drinken terwijl je wacht tot jouw vrienden of familieleden klaar zijn met winkelen.

Kerstmarkt Brussel

Een populair en belangrijk evenement in de Belgische hoofdstad is de kerstmarkt van Brussel. Tijdens de feestdagen is het een geweldige plek om de markt te bezoeken. De kerstmarkt van Brussel is een combinatie van een ouderwetse kerstmarkt met moderne attracties en activiteiten. Het bestaat uit diverse kraampjes die handgemaakte artikelen verkopen en traditionele delicatessen aanbieden.

De kerstmarkt van Brussel biedt verschillende soorten attracties op de markt, zoals de 11 meter hoge kerstboom en de goochelshow. Ook vind je diverse specialiteiten en activiteiten. De eerste belicht de traditionele culinaire specialiteiten waar België vooral bekend om staat, zoals friet en wafels. De tweede toont traditioneel handwerk zoals wollen truien, aardewerk en kantwerk. De derde focust op winkels die handgemaakt speelgoed verkopen van de Belgische kunstenaar Walter Van den Bossche of chocolade gemaakt in Luik. Tot slot vinden er elke avond concerten plaats op de Brusselse kerstmarkt met muziek uit alle hoeken van België, waaronder Vlaamse volksmuziek, Waalse accordeons en Franstalige zangers met jazz invloeden.

Heb je deze kerstmarkten al eens bezocht en wil je graag een andere kerstmarkt bezoeken? Op onze website staan nog veel meer leuke plekken waar je kerstmarkten kunt bezoeken, zoals kerstmarkten in Duitsland.

Recente blog artikelen