Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstdiner voor personeel: ideeën en tips

Kerstdiner voor personeel ideeën en tips feature image 01

Samenvatting Artikel

Zo organiseer je een leuk kerstdiner voor je personeel

Wil jij een kerstdiner voor je personeel gaan organiseren? Er is niets leukers dan samen met het personeel dineren. Een kerstdiner organiseren vergt wel enige voorbereiding. Er zijn diverse dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en geven we tips om te zorgen voor een geslaagd kerstdiner waar iedereen met plezier aan terugdenkt. Lees snel verder voor onze ideeën en tips, zodat ook jij een kerstdiner voor je personeel kunt organiseren.

Zet alles wat je nodig hebt vooraf op papier

Het is zeker aan te raden om alles wat je nodig hebt vooraf op papier te zetten. Schrijf overzichtelijk op welke materialen, ingrediënten en andere benodigdheden je nodig hebt en wat je wanneer gaat maken. Zo weet je zeker dat alles af is voor je personeel er is en kunnen ze meteen lekker genieten van jouw hapjes.

Koop op tijd alles in

Het is erg belangrijk om alles wat je nodig hebt op tijd in de kopen. Er zijn veel mensen die op het laatste moment alles gaan inkopen, wat zorgt voor een enorme drukte. Zorg ervoor dat je niet een van hen bent. Door vroeg je inkopen te doen voorkom je ook dat een specifiek ingrediënt uitverkocht is en je ineens voor een totaal ander recept moet kiezen.

Check of jouw personeel allergieën heeft

Bekijk ook op tijd of er personeelsleden zijn die last hebben van specifieke allergieën of specifieke dieetwensen hebben. Door dit op tijd te vragen, kun je beter inventariseren welke gerechten geschikt zijn om te serveren. Je komt zo over als een goede gastheer of gastvrouw en laat merken dat je echt aan je personeel denkt.

Denk niet te moeilijk

Zorg ervoor dat je het jezelf ook weer niet te moeilijk maakt en kiest voor de moeilijkste gerechten. Je kunt beter een simpel en lekker gerecht maken dan kiezen voor een moeilijk gerecht wat je amper lukt om te maken. Zo is de kans groter dat het uiteindelijk lekkerder wordt. Ook bezorgt het je geen stress.

Organiseer een surprise diner

Organiseer een kerstdiner met een twist. Laat het personeel diverse zelfgemaakte hapjes meenemen. Zij kunnen zelf hun inspiratie bedenken of hun lievelingsgerecht maken. Bovendien zorg je ervoor dat er verschillende hapjes en gerechten op tafel staan. Wat wel belangrijk is, is dat niemand vertelt wat zij gaan maken. Zo blijft het een surprise en kun je samen genieten van een surprise diner.

Versier het kantoor

Ga je een kerstdiner organiseren voor jouw personeel, dan is het ook zeker aan te raden om je kantoor te versieren of te laten versieren. Er is namelijk niets leukers dan een mooi versierde tafel en allemaal kerstdecoratie op kantoor. Zo krijg je meteen een gezellige sfeer. Wat dat betreft kan je zo ver gaan als je zelf wilt. Koop een grote kerstboom en zet hem op kantoor neer en ga voor diverse tafelsetting en kerstdecoraties of houd het juist iets simpeler.

Organiseer een borrelavond

Geen zin in een uitgebreidt kerstdiner? Organiseer een informele borrelavond. Laat jouw personeel zich zo informeel mogelijk kleden, bijvoorbeeld met een joggingpak of een kerst pyjama. Zorg ervoor dat er verschillende hapjes en drankjes klaar staan. Let wel op dat je ook 0.0% alcohol op voorraad hebt, voor degene die niet drinken!

Zorg voor interactie

Tijdens het kerstdiner is iedereen lekker aan het eten en bijkletsen. Soms kan er weleens een stilte vallen. Om dit te voorkomen, kun je bijvoorbeeld ook wat kaartjes met vragen erop op tafel leggen. Dit kunnen vragen zijn zoals: ‘op welke prestaties van dit jaar ben je trots?’ Of ‘wat was je leukste moment op kantoor?’ Dit zijn weer leuke onderwerpen voor gesprekken.

Kies een thema

Door van het kerstdiner een themafeest te maken, voeg je iets extra’s toe. Denk bijvoorbeeld aan Vive la France of Disco Fever. Door de dresscode hebben je medewerkers een houvast in het maken van keuzes. Bovendien kun je ook je gerechten afstemmen op de thema’s. Bij Vive la France kies je er bijvoorbeeld voor om een kaasplankje als nagerecht te eten met heerlijke Franse wijnen.

Kies voor een diner buiten kantoor

Een kerstdiner op kantoor is natuurlijk gezellig, maar je kunt ook dineren op een andere sfeervolle locatie. Als jouw budget het toelaat is dineren in een luxe restaurant zeker een aanrader. Het bespaart jou de moeite om zelf te koken en er is ongetwijfeld voor ieder wat wils. Zorg er wel voor dat je een divers restaurant uitkiest, zodat je geen allergieën of andere dieetwensen uitsluit.

Benieuwd naar nog meer ideeën om kerstfeest te vieren op kantoor? Lees dan snel verder.

Recente blog artikelen