Leaf 01

It’s beginning to look a lot like Christmas

Leaf 02

Kerstfeest op kantoor: mogelijkheden en ideeën

Kerstfeest op kantoor feature image 01

Samenvatting Artikel

Inspiratie voor een gezellig kerstfeest op kantoor

Wil je een gezellig kerstfeest op kantoor organiseren? Met de feestdagen in aantocht is het zeker aan te raden om ook iets leuks voor het personeel te organiseren. Zo krijgen ze meer verbinding met elkaar, jou en het bedrijf. En dat komt de productiviteit alleen maar ten goede. Er zijn verschillende leuke ideeën om samen met je personeel te zorgen voor een gezellig kerstfeest op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een kerstdiner of een spelletjesavond. Wij hebben de diverse mogelijkheden en ideeën voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de leukste ideeën voor kerstfeest op kantoor.

Secret Santa

Het geven en krijgen van cadeaus is een van de onderdelen die kerst zo leuk maken. Je kunt je medewerkers een kerstpakket geven, maar wat dacht je van het organiseren van Secret Santa op kantoor? Het idee erachter is simpel. Ieder personeelslid schrijft op een kaartje wat hij of zij graag wilt hebben. Vervolgens trekt ieder een personeelslid en wordt er voor elk personeelslid een klein cadeautje gekocht. De bedoeling is dat de gever anoniem blijft. Secret Santa lijkt een beetje op het anoniem maken van surprises voor Sinterklaas, maar dat maakt het juist zo leuk.

Doe samen kerstspelletjes

Er is niets leuker dan samen spelletjes spelen met het personeel. Organiseer een gezellige avond op kantoor waarop jullie allemaal spelletjes doen. Dit kunnen verschillende bordspellen zijn, maar je kunt ook een heuse pubquiz organiseren met kans op leuke prijzen. Zet ondertussen een leuke kerst cd aan en je hebt gegarandeerd een leuke middag of avond samen.

Doe een dobbelspel met cadeaus

Combineer secret santa en kerstspelletjes samen. Even iets anders organiseren dan secret santa of kerstspelletjes? Je kunt beide ideeën ook perfect combineren en een dobbelspel organiseren met cadeaus. Wat moet je doen? Het is belangrijk dat alle werknemers een x-aantal cadeautjes kopen ter waarde van het gekozen bedrag. Vervolgens bedenk je diverse regels voor het aantal ogen op de dobbelsteen. Bijvoorbeeld: ‘gooi je 6, dan mag je een cadeau pakken’ of ‘gooi je 2, dan moet je een cadeau ruilen met iemand anders’. Overigens kun je tijdens het dobbelspel meerdere rondes bedenken.

Breng het kantoor samen in kerstsfeer

Ga je samen kerst vieren op kantoor, dan is het leuk om samen het kantoor te versieren. Haal alle kerstversiering tevoorschijn en hang de kerstballen en slingers overal op. Je kunt ook overwegen om een kerstboom te kopen en deze te laten aankleden door het personeel. Veel personeelsleden vinden dit erg leuk om te doen. Tip: versier niet alleen het kantoor, maar laat ook medewerkers zichzelf versieren. Laat ze de gekste kersttruien aandoen naar kantoor en maak er een echte dresscode van. Dit is altijd lachen geblazen.

Organiseer een avond om kerststukjes te maken

Wil je één van de meest traditionele kerst activiteiten uitvoeren? Dan mag het maken van kerststukjes zeker niet ontbreken. Het maken van een kerststukje is helemaal niet moeilijk. Bovendien is het erg leuk om te doen! Iedereen kan zijn eigen smaak en creativiteit verwerken in het maken van een kerststukje. Er zijn diverse mogelijkheden om een kerststukje te maken, bijvoorbeeld: een krans opmaken, een rieten mand vullen of een houten bak vullen met kerstversiering. Om een kerststukje te maken heb je de volgende benodigdheden nodig: kaarsen, dennenappeltjes en kerstballetjes. Natuurlijk mag je het groen niet vergeten. Zorg ervoor dat je onder andere kleine takken hedera, coniferen, taxus en dennentakken hebt. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Organiseer een speciale avond met de lekkerste kersthapjes

Wat je ook kunt doen, is een speciale avond organiseren waarop de lekkerste kersthapjes geserveerd worden. Eten is altijd een goed idee. Laat het personeel kerstkransen meenemen, bestel de lekkerste chocolade of organiseer een workshop om het personeel zelf aan het bakken te zetten. Alles kan. Je kunt ook een kerstdiner op kantoor organiseren. Kleed alle tafels in kerstsfeer aan en boek een speciale cateraar voor een onvergetelijke kerstavond op kantoor. Wedden dat jouw medewerkers hier nog lang en met veel plezier aan zullen terugdenken?

Aan de slag

Hoe ga jij jouw kantoor in kerstsferen brengen? Maak gebruik van onze leuke ideeën en ga zelf online op zoek naar diverse mogelijkheden om jouw diner, spelletjesdag of Secret Santa dag tot een groot succes te maken. Wij wensen je een vrolijk kerstfeest op kantoor toe!

Recente blog artikelen